Gombás libamáj


Hozzávalók


40 dkg libamáj
25 dkg gomba
1 dl tejszín
1 evőkanál libazsír (vagy 2 evőkanál olaj)
1/2 dl vörösbor
2 gerezd fokhagyma
1 teáskanál reszelt vöröshagyma,
ízlés szerint:
só
törött fekete bors




A libazsíron éppen csak megfuttatom a reszelt vöröshagymát, majd ráteszem a megtisztított és vékony szeletekre vágott gombát. Hozzáadom a tisztított, zúzott fokhagymát, a finomra vágott zöldpetrezselymet. Fedo alatt, saját levében puhára párolom, majd ha zsírjára sült, lepirítom rajta a kockákra vágott libamájat, Ráöntöm a vörösbort és a tejszínt, ezután fedo alatt felforralom. Néhány percnyi párolás után, ha a ragu kissé besurusödött, a lángot eloltom alatta, de a fedot még 5 percig rajtahgyom. Rizibizivel kínálom. Csak a tányéron sózom.