Gombás libamáj
Hozzávalók
40 dkg libamáj 25 dkg gomba 1 dl tejszÃn 1 evÅ‘kanál libazsÃr (vagy 2 evÅ‘kanál olaj) 1/2 dl vörösbor 2 gerezd fokhagyma 1 teáskanál reszelt vöröshagyma, Ãzlés szerint: só törött fekete bors
A libazsÃron éppen csak megfuttatom a reszelt vöröshagymát, majd ráteszem a megtisztÃtott és vékony szeletekre vágott gombát. Hozzáadom a tisztÃtott, zúzott fokhagymát, a finomra vágott zöldpetrezselymet. Fedo alatt, saját levében puhára párolom, majd ha zsÃrjára sült, lepirÃtom rajta a kockákra vágott libamájat, Ráöntöm a vörösbort és a tejszÃnt, ezután fedo alatt felforralom. Néhány percnyi párolás után, ha a ragu kissé besurusödött, a lángot eloltom alatta, de a fedot még 5 percig rajtahgyom. Rizibizivel kÃnálom. Csak a tányéron sózom.
|