Gyümölcskenyér
Hozzávalók
3 tojás 12,5 dkg búzaliszt 5 dkg kukoricaliszt 1 teáskanál sütÅ‘por 1 csomag vanÃliás cukor 10 dkg cukor késhegynyi fahéj szárÃtott citromhéj kandÃrozott gyümölcs mazsola dió
A tojásokat a cukorral és a vanÃliás cukorral habosra keverjük. Beletesszüki a citromhéjat és a fahéjat, összekeverjük. A kétféle lisztet a sütÅ‘porral elkeverjük, majd apránként a tojáshoz adjuk (sűrű tésztát kapunk). A mazsolát vÃzbe áztatjuk, majd a tésztába keverjük a kandÃrozott gyümölcsökkel együtt. Egy hosszúkás alakú formát kivajazunk, sütÅ‘papÃrral kibéleljük. BelesimÃtjuki a tésztát, végül diószemeket nyomkodunk bele. ElÅ‘melegÃtett sütÅ‘ben kb. 45-50 percig sütjük (kis lángon)
|