Gyümölcskenyér


Hozzávalók


3 tojás
12,5 dkg búzaliszt
5 dkg kukoricaliszt
1 teáskanál sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
10 dkg cukor
késhegynyi fahéj
szárított citromhéj
kandírozott gyümölcs
mazsola
dió

A tojásokat a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük. Beletesszüki a citromhéjat és a fahéjat, összekeverjük. A kétféle lisztet a sütőporral elkeverjük, majd apránként a tojáshoz adjuk (sűrű tésztát kapunk). A mazsolát vízbe áztatjuk, majd a tésztába keverjük a kandírozott gyümölcsökkel együtt. Egy hosszúkás alakú formát kivajazunk, sütőpapírral kibéleljük. Belesimítjuki a tésztát, végül diószemeket nyomkodunk bele. Előmelegített sütőben kb. 45-50 percig sütjük (kis lángon)