Gombaragu
Hozzávalók
6 dkg szép nagy gomba 4 paradicsom 1 fej vöröshagyma 2 gerezd fokhagyma fél csÃpos fűszerpaprika (cseresznye vagy apró, hegyes erÅ‘spaprika 1 csésze töltött zöld olajbogyó 1-1 szál friss kakukkfű rozmaring 2 szál friss petrezselyem 1 citrom fél dl olÃvaolaj só bors
Vágjuk a fuszerpaprikát apróra, a vöröshagymát és a fokhagymát tisztÃtsuk meg és aprÃtsuk finomra. A paradicsomot vágjuk négyfelé, a magházát távolÃtsuk el. A gombák tönkjét vágjuk le, a fejeket mossuk meg, vágjuk négyfelé vagy nagyobb darabokra, és áztassuk a citrom levébe. Lábosban melegÃtsük meg az olÃvaolajat, tegyük bele a hagymát, és lassú tuzön, folytonosan kevergetve pirÃtsuk meg. Vegyük kisebbre a lángot, és adjuk hozzá a gombát. Amikor a gomba majdnem kész, tegyük hozzá az erospaprikát, a negyedbe vágott paradicsomot, sózzuk, borsozzuk Ãzlés szerint. Adjuk hozzá a felaprÃtott fokhagymát, a száráról lecsÃpkedett kakukkfüvet és rozmaringot, az olajbogyót és a felaprÃtott petrezselymet. Jól keverjük össze, és még 1 percig hagyjuk az eddiginél is lassabb tuzön. Tegyük át egy tálba, és forron tálaljuk.
|