GrÃzfelfújt
Hozzávalók
4 tojás 8 dkg sajt 1,25 dl tej 2 dkg cukor 5 dkg búzadara (grÃz) 1 evÅ‘kanál vaj + a formákhoz szilvakompóthoz: 40 dkg szilva 2 dl vörösbor 1 citrom leve 1 rúd fahéj 2 szegfűszeg 2 evÅ‘kanál cukor
A tojásokat kettéválasztjuk. A sajtot finomra lereszeljük. A szilvát megmossuk, kimagozzuk.
A tejet egy csipet sóval és a cukorral felforraljuk, beleszórjuk a grÃzt, kevergetve még két percig fÅ‘zzük, és levesszük a tűzrÅ‘l. Belekeverjük a tojássárgákat és a vajat. Hagyjuk kihűlni. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, a sajttal együtt a grÃzmasszába dolgozzuk. A sütÅ‘t 180 fokra elÅ‘melegÃtjük (gázsütÅ‘ 2. fokozat). A felfújt- vagy muffinformákat kivajazzuk, és beszórjuk cukorral. Beletöltjük a tésztát. VÃzfürdÅ‘be állÃtjuk a formákat, és a sütÅ‘ben kb. 20 percig melegÃtjük. A bort a citromlével, a fahéjjal, a szegfűszeggel és a cukorral felforraljuk, beledobjuk a szilvákat, felforraljuk, és a gyümölcsöt a lében hagyjuk kihűlni. A szilvakompótot a felfújtakhoz kÃnáljuk.
ElkészÃtési idÅ‘: 50 perc.
|