Gazpacho
Hozzávalók
(4)
7 nagy paradicsom 1 uborka 4 zöld húsú paprika 1 fej hagyma 2 gerezd fokhagyma 4 evőkanál olaj 1 evőkanál ecet 1 evőkanál vágott petrezselyem 1 evőkanál vágott zellerlevél 12 dkg zsemlemorzsa
A paradicsomot forró vÃzbe mártjuk, héját lehúzzuk, kimagozzuk, húsát kis kockákra vágjuk. Az uborkát meghámozzuk, a paprikát kimagozzuk, és mindkettÅ‘t a paradicsomhoz hasonló kockákra vágjuk. A hagymát és a fokhagymát meghámozzuk, felkarikázzuk.
A kockákra vágott zöldségekbÅ‘l félreteszünk 4 evÅ‘kanálnyit, a többi zöldséget mixerben péppé zúzzuk. A pépet leveses tálba öntjük, összekeverjük az olajjal, az ecettel, a petrezselyemmel, a zellerrel, sóval, borssal ÃzesÃtjük, és annyi vizet öntünk hozzá, hogy sűrű levest kapjunk. Végül a zsemlemorzsát is belekeverjük. EttÅ‘l bedagad a leves, és szépen fog csillogni. A levest legalább 2 órára hűtÅ‘be tesszük. Tálalás elÅ‘tt belekeverjük a félretett zöldségkockákat, és tányérokba szedve kÃnáljuk.
ElkészÃtési idÅ‘: 30 perc.
|