Gazdag gyümölcsrizs


Hozzávalók (4)


30 dkg natúr rizs
2 dkg friss gyömbér
1 rúd vanília
3 evőkanál vaj
7 dl cukor nélküli almalé (100 %)
10 dkg aszalt barack
10 dkg aszalt füge
5 dkg mazsola
1 nagy alma
2 narancs
3 dkg mandulaforgács
2 evőkanál édesítőpor

A rizst megmossuk. A gyömbért meghámozzuk, lereszeljük. A vaníliát kettévágjuk. Elkészítés: A vajat felforrósítjuk, megfuttatjuk rajta a rizst. Hozzáadjuk a gyömbért, felöntjük az almalével, és beledobjuk a vaníliát. Felforraljuk, és fedő alatt, alkalmanként megkeverve kb. 20 percig főzzük. Az aszalt gyümölcsöket apróra vágjuk. A mazsolát leöblítjük. Az almát megmossuk, magházát eltávolítjuk, a húsát kisebb darabokra vágjuk. A húsz perc letelte után a gyümölcsöket a rizshez keverjük, és további 20 percig főzzük. Ha túl száraz lenne a rizottó, öntsünk hozzá kevés vizet. A főzés végén belekeverjük a tejszínt. A narancsokat kifilézzük, azaz vastagon meghámozzuk (fehér héjukat is levágjuk), a hártyák közül kivágjuk a gyümölcshúst, a levét felfogjuk. A húst, a levét, a mandulát a rizshez keverjük. Megszórjuk édesítőporral, és melegen tálaljuk.


Elkészítési idő: 30 perc.