Gazdag gyümölcsrizs
Hozzávalók
(4)
30 dkg natúr rizs 2 dkg friss gyömbér 1 rúd vanÃlia 3 evÅ‘kanál vaj 7 dl cukor nélküli almalé (100 %) 10 dkg aszalt barack 10 dkg aszalt füge 5 dkg mazsola 1 nagy alma 2 narancs 3 dkg mandulaforgács 2 evÅ‘kanál édesÃtÅ‘por
A rizst megmossuk. A gyömbért meghámozzuk, lereszeljük. A vanÃliát kettévágjuk.
ElkészÃtés: A vajat felforrósÃtjuk, megfuttatjuk rajta a rizst. Hozzáadjuk a gyömbért, felöntjük az almalével, és beledobjuk a vanÃliát. Felforraljuk, és fedÅ‘ alatt, alkalmanként megkeverve kb. 20 percig fÅ‘zzük. Az aszalt gyümölcsöket apróra vágjuk. A mazsolát leöblÃtjük. Az almát megmossuk, magházát eltávolÃtjuk, a húsát kisebb darabokra vágjuk. A húsz perc letelte után a gyümölcsöket a rizshez keverjük, és további 20 percig fÅ‘zzük. Ha túl száraz lenne a rizottó, öntsünk hozzá kevés vizet. A fÅ‘zés végén belekeverjük a tejszÃnt. A narancsokat kifilézzük, azaz vastagon meghámozzuk (fehér héjukat is levágjuk), a hártyák közül kivágjuk a gyümölcshúst, a levét felfogjuk. A húst, a levét, a mandulát a rizshez keverjük. Megszórjuk édesÃtÅ‘porral, és melegen tálaljuk.
ElkészÃtési idÅ‘: 30 perc.
|