Fokhagymás burgonya


Hozzávalók


80 dkg burgonya
1 egész tojás
2 dl tejföl
2 dl tej
4 evőkanál olaj
10-12 dkg liszt
4 gerezd fokhagyma
1 teáskanál só
1 mokkáskanál törött fehér bors




A burgonyát meghámozom, és ujjnyi vastag karikákra vágva beleterítem egy kisebb tepsibe. Megsózom. A tojást habosra verem a tejjel, belekeverem a tejfölt és annyi lisztet, hogy a szokásos palacsintatésztát kapjam. A masszát sóval, borssal és a megtisztított, összezúzott fokhagymával ízesítem, végül az olajat is belekeverem. Kanalanként ráöntöm a burgonyára, és azonnal, befedve, az elomelegített, forró sütobe tolom. Harminc percnyi párolás után a fedot leveszem a tetejérol, és addig pirítom, amíg szép pirosbarna kéreg sül rá. Kockákra vágva salátával vagy savanyúsággal tálalom.