Fokhagymás burgonya
Hozzávalók
80 dkg burgonya 1 egész tojás 2 dl tejföl 2 dl tej 4 evőkanál olaj 10-12 dkg liszt 4 gerezd fokhagyma 1 teáskanál só 1 mokkáskanál törött fehér bors
A burgonyát meghámozom, és ujjnyi vastag karikákra vágva beleterÃtem egy kisebb tepsibe. Megsózom. A tojást habosra verem a tejjel, belekeverem a tejfölt és annyi lisztet, hogy a szokásos palacsintatésztát kapjam. A masszát sóval, borssal és a megtisztÃtott, összezúzott fokhagymával ÃzesÃtem, végül az olajat is belekeverem. Kanalanként ráöntöm a burgonyára, és azonnal, befedve, az elomelegÃtett, forró sütobe tolom. Harminc percnyi párolás után a fedot leveszem a tetejérol, és addig pirÃtom, amÃg szép pirosbarna kéreg sül rá. Kockákra vágva salátával vagy savanyúsággal tálalom.
|