Fokhagymás borjúszelet
Hozzávalók
(4)
4 db (60 dkg) borjúszelet 2 gerezd fokhagyma 35 dkg gomba 30 dkg spárga (konzerv) 1 evÅ‘kanál olaj 2 dl zöldségleves (kockából) 1 teáskanál étkezési keményÃtÅ‘ 2 evÅ‘kanál reszelt parmezán sajt
A húst megmossuk, lecsepegtetjük. A fokhagymát meghámozzuk, összezúzzuk. A gombát megtisztÃtjuk, szeletekre vágjuk. A spárgát lecsepegtetjük, kb. 5 cm-es darabokra vágjuk.
ElkészÃtés: FelforrósÃtjuk az olajat egy nagyobb teflonedényben, és a hússzeletek mindkét oldalát megpirÃtjuk benne. Lassú tűzön megsütjük a húst, kivesszük, melegen tartjuk. Ebben az edényben összekeverjük a gombát, a fokhagymát, a zöldséglevest, és felforraljuk. Kevergetve, fedÅ‘ alatt mintegy öt percig pároljuk. Hozzáadjuk a spárgát, és kevergetve fedÅ‘ alatt az egészet még legalább három percig – vagy ameddig a spárga megpuhul – pároljuk. Az étkezési keményÃtÅ‘t elkeverjük 1 evÅ‘kanál vÃzzel, és a szószhoz adjuk. Kevergetve felforraljuk. A borjúszeleteket a gombás körettel tálaljuk. A tetejét megszórjuk parmezán sajttal és (frissen) Å‘rölt fekete borssal.
ElkészÃtési idÅ‘: 30 perc.
|