Francia hagymaleves
Hozzávalók
4 fej vöröshagyma 1,5 dl száraz fehérbor 4 dkg vaj 2 evőkanál liszt 2 szelet fehér kenyér 4 evőkanál reszelt sajt őrölt fehérbors só
A hagymát megtisztÃtom, apró kockákra vágom. A vajat egy tűzálló tálban felolvasztom, és a hagymát üvegesre pirÃtom. Rászórom a lisztet, kb. 2 percig keverem kis lángon. A tűzrÅ‘l levéve ráöntök úgy 6 dl vizet, és gyorsan simára keverem. Ezután hozzáöntöm a bort, majd a még vizet. A tűzre visszatéve kb. egy órán keresztül forralom. Összeturmixolom, majd a sima, pépes levest visszateszem a tálba. A kenyérszeleteket megpirÃtom, majd eloszom rajtuk a reszelt sajtot. A leves tetejére fektetem Å‘ket egymás mellé, majd a tálat a forró sütÅ‘be tolom, és addig pirÃtom, amÃg a reszelt sajt szépen megpirul, és összefüggÅ‘ réteget alkot.
|