Fokhagymás libacomb
Hozzávalók
(4)
4 libacomb (alsó+felsÅ‘ egyben) 16 gerezd fokhagyma 3 evÅ‘kanál olaj 3 evÅ‘kanál ételÃzesÃtÅ‘
A combokat megmossuk, megtisztÃtjuk. A fokhagymát meghámozzuk, a gerezdeket, vékonyabb darabokra vágjuk.
A fokhagymadarabokkal megspékeljük a combokat (késsel kis nyÃlást vágunk a húsba, és belenyomjuk a fokhagymát). A sütÅ‘t 200 fokra (gázsütÅ‘ 3. fokozat) elÅ‘melegÃtjük. Összekeverjük az olajat az ételÃzesÃtÅ‘vel, és megkenegetjük vele a combokat. Tepsibe tesszük, aláöntünk kb. 1 dl vizet, és a sütÅ‘ben 1,5-2 órát sütjük. Közben néhányszor megforgatjuk, és megöntözzük a kisült pecsenyelével. Ha nincs alatta elég lé, vÃzzel pótoljuk. Az ehhez ÃzesÃtett kelkáposzta-fÅ‘zelékkel vagy burgonyapürével, gombóccal kÃnáljuk.
ElkészÃtési idÅ‘: 30 perc.
|