Gesztenyekrémleves rumos mazsolával
Hozzávalók
(6 személyre)
8 dl tej 1 csomag vanÃliás pudingpor 3 evÅ‘kanál cukor 25 dkg édes gesztenye- massza 1 csomag vanÃliás cukor 0,5 dl rum 10 dkg mazsola
A tejbÅ‘l egy merÅ‘kanálnyit elveszünk, a pudingport és a cukrot simára keverjük benne. A többi tejet felforraljuk, a pudingporos tejet kevergetve beleöntjük, a villával összetört gesztenyemasszát hozzáadjuk, és 1-2 percig fÅ‘zzük. A tűzrÅ‘l lehúzva vanÃliás cukorral ÃzesÃtjük, majd merülÅ‘mixerrel habosÃtjuk. Rumba áztatott mazsolával (legjobb, ha egy napig elÅ‘tte érlelÅ‘dik) megszórva, juharsziruppal vagy karamellal "pettyegtetve", melegen vagy jégbe hűtve kÃnáljuk.
ElkészÃtési idÅ‘: 15 perc.
Egy adag: 483 kcal / 2019 kJ.
Italajánlat: édes fehérbor (Tokaji hárslevelû '2000).
|