Elzászi almatorta
Hozzávalók
tésztához: 150 g liszt 1/2 csomag sütÅ‘por 40 g porcukor 1 csipet só 1 kávéskanál vanÃliás cukor 75 g túró 2 evÅ‘kanál tej 3 evÅ‘kanál búzacsÃraolaj borÃtáshoz: 900 g kisméretű alma 2 evÅ‘kanál citomlé 100 g cukor 3 tojás 1/8 l tejszÃn 1 evÅ‘kanál porcukor
A tésztához valókat összegyúrjuk, géppel is lehet, úgy egyszerűbb, és 30 percre, fóliába csomagolva, hűtÅ‘be tesszük. Addig az almát megtisztÃtjuk, negyedekre vágjuk, a gömbölyű felét beirdaljuk, citromlével meglocsoljuk, hogy ne barnuljon. A tejszÃnt, a tojásokat és a cukrot kikeverjük. A tésztából kört nyújtunk, és kb. egy 28 cm-es kivajazott tortaformába tesszük úgy, hogy pereme is legyen. Betesszük az elÅ‘melegÃtett sütÅ‘be (kb. 200 fokos), és elÅ‘sütjük. Kivesszük a sütÅ‘bÅ‘l, szépen elrendezzük rajta az almaszeleteket, majd rálocsoljuk a tojásos öntetet, visszatesszük a sütÅ‘be, és 30 perc alatt készre sütjük. Hagyjuk kihűlni és meghintjük porcukorral.
|