Elzászi almatorta


Hozzávalók


tésztához:
150 g liszt
1/2 csomag sütőpor
40 g porcukor
1 csipet só
1 kávéskanál vaníliás cukor
75 g túró
2 evőkanál tej
3 evőkanál búzacsíraolaj
borításhoz:
900 g kisméretű alma
2 evőkanál citomlé
100 g cukor
3 tojás
1/8 l tejszín
1 evőkanál porcukor

A tésztához valókat összegyúrjuk, géppel is lehet, úgy egyszerűbb, és 30 percre, fóliába csomagolva, hűtőbe tesszük. Addig az almát megtisztítjuk, negyedekre vágjuk, a gömbölyű felét beirdaljuk, citromlével meglocsoljuk, hogy ne barnuljon. A tejszínt, a tojásokat és a cukrot kikeverjük. A tésztából kört nyújtunk, és kb. egy 28 cm-es kivajazott tortaformába tesszük úgy, hogy pereme is legyen. Betesszük az előmelegített sütőbe (kb. 200 fokos), és elősütjük. Kivesszük a sütőből, szépen elrendezzük rajta az almaszeleteket, majd rálocsoljuk a tojásos öntetet, visszatesszük a sütőbe, és 30 perc alatt készre sütjük. Hagyjuk kihűlni és meghintjük porcukorral.