Diós csirkemellek


Hozzávalók (4)


3 db egész csirkemell (lehetőleg kicsontozva)
20 dkg darált dió
3 db nagyobb fej fokhagyma
petrezselyemzöld (szárítva is jó)
3 dl joghurt
citromlé
olívaolaj
só

A csirkemelleket megmossuk, jól lecsöpögtetjük, enyhén sózzuk, majd a kevés citromlével ízesített joghurtba tesszük, és így pácoljuk fél-, egy napon át. A darált diót összekeverjük a felaprított (összenyomott) fokhagymával, kevés sóval, majd, miközben folyamatosan kevergetjük, annyi olívaolajat öntünk hozzá, hogy könnyen keverhető, de ne túl folyós legyen. A csirkemelleket felforrósított olívaolajban (de lehet egyszerű napraforgóolajban is) szép aranyszínűre sütjük, majd, míg a hús a serpenyőben van, a tetejére halmozzuk a diós masszát (itt nagyon fontos, hogy ne legyen túl lágy a diós „töltelék”). Pár percig még sütjük a hússzeleteket, majd óvatosan kivesszük őket a serpenyőből.