Diós csirkemellek
Hozzávalók
(4)
3 db egész csirkemell (lehetÅ‘leg kicsontozva) 20 dkg darált dió 3 db nagyobb fej fokhagyma petrezselyemzöld (szárÃtva is jó) 3 dl joghurt citromlé olÃvaolaj só
A csirkemelleket megmossuk, jól lecsöpögtetjük, enyhén sózzuk, majd a kevés citromlével ÃzesÃtett joghurtba tesszük, és Ãgy pácoljuk fél-, egy napon át.
A darált diót összekeverjük a felaprÃtott (összenyomott) fokhagymával, kevés sóval, majd, miközben folyamatosan kevergetjük, annyi olÃvaolajat öntünk hozzá, hogy könnyen keverhetÅ‘, de ne túl folyós legyen.
A csirkemelleket felforrósÃtott olÃvaolajban (de lehet egyszerű napraforgóolajban is) szép aranyszÃnűre sütjük, majd, mÃg a hús a serpenyÅ‘ben van, a tetejére halmozzuk a diós masszát (itt nagyon fontos, hogy ne legyen túl lágy a diós „töltelék”).
Pár percig még sütjük a hússzeleteket, majd óvatosan kivesszük őket a serpenyőből.
|