Juhsajttal töltött paradicsom


Hozzávalók (6 személyre)


6 közepes, kemény paradicsom
só, 20 dkg juhsajt
2 dkg vaj vagy margarin
2 evőkanál tejföl
1 gerezd fokhagyma
1 kis csokor petrezselyem
késhegynyi őrölt fehér bors
a tálaláshoz:
1 kis fej saláta

A paradicsomokat megmossuk, szárukat kimetsszük. Tetejükből éles késsel egy „kalapot” levágunk, belsejüket kiskanállal kivájjuk. Ezután az üregeket kissé besózzuk, és a szemeket fejjel lefelé szűrőrácsra állítjuk. A juhsajtot villával összetörjük – de szitán át is passzírozhatjuk –, majd a vajjal meg a tejföllel simára keverjük. A zúzott fokhagymával és a fölaprított petrezselyemmel fűszerezzük, megborsozzuk, ha kell, utánasózzuk. A masszát habzsákba kanalazzuk, majd a paradicsomok üregébe nyomjuk (habzsák híján kiskanállal töltjük bele). A kalapokat ráillesztjük, 1-2 órára behűtjük. Tálaláskor a töltött paradicsomokat salátalevelekkel bélelt tálra állítgatjuk.


Elkészítési idő: 30 perc + hûtés.
Egy adag: 189 kcal / 790 kJ.