Juhsajttal töltött paradicsom
Hozzávalók
(6 személyre)
6 közepes, kemény paradicsom
só, 20 dkg juhsajt
2 dkg vaj vagy margarin
2 evőkanál tejföl
1 gerezd fokhagyma
1 kis csokor petrezselyem
késhegynyi őrölt fehér bors
a tálaláshoz:
1 kis fej saláta
A paradicsomokat megmossuk, szárukat kimetsszük. TetejükbÅ‘l éles késsel egy „kalapot” levágunk, belsejüket kiskanállal kivájjuk. Ezután az üregeket kissé besózzuk, és a szemeket fejjel lefelé szűrÅ‘rácsra állÃtjuk. A juhsajtot villával összetörjük – de szitán át is passzÃrozhatjuk –, majd a vajjal meg a tejföllel simára keverjük. A zúzott fokhagymával és a fölaprÃtott petrezselyemmel fűszerezzük, megborsozzuk, ha kell, utánasózzuk. A masszát habzsákba kanalazzuk, majd a paradicsomok üregébe nyomjuk (habzsák hÃján kiskanállal töltjük bele). A kalapokat ráillesztjük, 1-2 órára behűtjük. Tálaláskor a töltött paradicsomokat salátalevelekkel bélelt tálra állÃtgatjuk.
ElkészÃtési idÅ‘: 30 perc + hûtés.
Egy adag: 189 kcal / 790 kJ.
|