Csirketekercs gombamártással
Hozzávalók
személyenként: 1 csirkemell és 1 szelet baconszalonna 20 dkg rizs 30 dkg gomba 5 evÅ‘kanál olÃvaolaj 1 gerezd fokhagyma 1 kis fej vöröshagyma 1 evÅ‘kanál sűrÃtett paradicsom vaj só bors petrezselyem vagy rozmaring 1 evÅ‘kanál reszelt sajt darált zöldségpüré vagy leveskocka.
A kicsontozott, vékonyra szeletelt csirkemellet sózzuk, borsozzuk, majd lazán feltekerve csomagoljuk szalonnába. Forró vajon forgassuk át a tekercseket, majd lefedve süssük puhára. Sütés végén pirÃtsuk át a szalonnaburkot ropogósra. A tisztÃtott gombát vágjuk fel apróra. Olajon pirÃtsuk meg a fokhagymagerezdet és a vékonyra szeletelt vöröshagymát. A fokhagymát dobjuk ki, ezután keverjük csak hozzá a gombát. Amikor a levét elforrta, öntsük hozzá a langyos vÃzben elkevert sűrÃtett paradicsomot. Sózzuk, borsozzuk, húsz percig fÅ‘zzük. Ezalatt a rizst is fÅ‘zzük puhára. Keverjünk hozzá egy kanálnyi darált zöldségpürét és reszelt sajtot. Öntsük a mártást a tekercsekre. DÃszÃtsük petrezselyemmel vagy rozmaringgal. Frissen tálaljuk.
|