Csirketekercs gombamártással


Hozzávalók


személyenként: 1 csirkemell és
1 szelet baconszalonna
20 dkg rizs
30 dkg gomba
5 evőkanál olívaolaj
1 gerezd fokhagyma
1 kis fej vöröshagyma
1 evőkanál sűrített paradicsom
vaj
só
bors
petrezselyem vagy rozmaring
1 evőkanál reszelt sajt
darált zöldségpüré vagy leveskocka.




A kicsontozott, vékonyra szeletelt csirkemellet sózzuk, borsozzuk, majd lazán feltekerve csomagoljuk szalonnába. Forró vajon forgassuk át a tekercseket, majd lefedve süssük puhára. Sütés végén pirítsuk át a szalonnaburkot ropogósra. A tisztított gombát vágjuk fel apróra. Olajon pirítsuk meg a fokhagymagerezdet és a vékonyra szeletelt vöröshagymát. A fokhagymát dobjuk ki, ezután keverjük csak hozzá a gombát. Amikor a levét elforrta, öntsük hozzá a langyos vízben elkevert sűrített paradicsomot. Sózzuk, borsozzuk, húsz percig főzzük. Ezalatt a rizst is főzzük puhára. Keverjünk hozzá egy kanálnyi darált zöldségpürét és reszelt sajtot. Öntsük a mártást a tekercsekre. Díszítsük petrezselyemmel vagy rozmaringgal. Frissen tálaljuk.