Cukkinis egytál
Hozzávalók
80 dkg csirkemellfilé 2 teáskanál csirkefűszersó 20 dkg cserkészkolbász 1 nagy fej vöröshagyma 3 gerezd fokhagyma 3 piros húsú paprika 3 cukkini 6 evőkanál olaj 1 doboz hámozott paradicsomkonzerv 6 dl tyúkhúsleves (kockából)
A csirkehúst megmossuk, kockára vágjuk, a csirkefűszerrel beszórjuk, és állni hagyjuk, amÃg a többi hozzávalót elÅ‘készÃtjük. A kolbászt karikára vágjuk. A hagymát megtisztÃtjuk, karikára vágjuk. A fokhagymát megtisztÃtjuk, apróra vágjuk. A paprikát megmossuk, magházát eltávolÃtjuk, húsát csÃkokra vágjuk. A cukkinit megmossuk, 2 cm-es karikákra vágjuk.
ElkészÃtés: SerpenyÅ‘ben felforrósÃtunk 2 evÅ‘kanál olajat, megpirÃtjuk benne a kolbászt, félretesszük. Nagyobb edényben felforrósÃtjuk a maradék olajat, a hagymát és a fokhagymát világosra pirÃtjuk benne, hozzáadjuk a csirkehúst, és néhány percig tovább pirÃtjuk. Beleöntjük a paradicsomot, és 5 percig együtt fÅ‘zzük. Sózzuk, borsozzuk. Felöntjük a húslevessel, és a húst puhára fÅ‘zzük, levét hagyjuk elfÅ‘ni. Amikor a hús elkészült, belefÅ‘zzük a paprikát és a cukkinit, úgy hogy az étel jó sűrű szaftos legyen. Tálaláskor, ha kell, utánÃzesÃtünk. A kolbászt a tányérokra rendezzük, ráöntjük a paradicsomos csirkés ragut, és petrezselymes párolt rizzsel tálaljuk
ElkészÃtési idÅ‘: 40 perc.
|