Cukkíni leves


Hozzávalók


1 nagyobb cukkíni (kb. 30 dkg)
2 szem burgonya
1 nagyobb fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
1 liter víz
1 leveskocka
kevés tej vagy tejszín
só
bors
1 evőkanál olaj
2 szelet fehér kenyér vagy egy zsömle (száraz)



A cukkínit és a burgonyát hámozzuk meg és kockázzuk fel, a hagymát és a fokhagymát aprítsuk fel nem túl apróra. Elkészítés: A vizet forraljuk fel, morzsoljuk bele a leveskockát. Adjuk hozzá a kockára vágott cukkínit, burgonyát és a hagymát, fokhagymát. Befedve 20 percig főzzük alacsony hőmérsékleten. Majd hagyjuk egy kicsit kihűlni, és pürésítsük a zöldségdarabokat (legjobb botmixerrel). Keverjünk hozzá egy kevés tejet vagy tejszínt, és sóval, borssal ízesítsük. Kockára vágott, olajon megpirított kenyér vagy zsemlekockákkal tálaljuk.