CukkÃni leves
Hozzávalók
1 nagyobb cukkÃni (kb. 30 dkg) 2 szem burgonya 1 nagyobb fej hagyma 2 gerezd fokhagyma 1 liter vÃz 1 leveskocka kevés tej vagy tejszÃn só bors 1 evÅ‘kanál olaj 2 szelet fehér kenyér vagy egy zsömle (száraz)
A cukkÃnit és a burgonyát hámozzuk meg és kockázzuk fel, a hagymát és a fokhagymát aprÃtsuk fel nem túl apróra.
ElkészÃtés: A vizet forraljuk fel, morzsoljuk bele a leveskockát. Adjuk hozzá a kockára vágott cukkÃnit, burgonyát és a hagymát, fokhagymát. Befedve 20 percig fÅ‘zzük alacsony hÅ‘mérsékleten. Majd hagyjuk egy kicsit kihűlni, és pürésÃtsük a zöldségdarabokat (legjobb botmixerrel). Keverjünk hozzá egy kevés tejet vagy tejszÃnt, és sóval, borssal ÃzesÃtsük. Kockára vágott, olajon megpirÃtott kenyér vagy zsemlekockákkal tálaljuk.
|