Csirkemell zöldségpürével


Hozzávalók


1 csirkemell (kb. 25 dkg csont és bőr nélkül)
1 pohár kefir
1 fej vöröshagyma
ízlés szerint só
rozmaring
reszelt szerecsendió
1 gerezd fokhagyma
késhegynyi babérlevélpor
a zöldségpüréhez:
1-1 szál levesben főtt sárgarépa
petrezselyemgyökér
kicsi karalábé
1 fej vöröshagyma
1 dl tej
ízlés szerint só
bors

a csirkemellet felcsíkozom, húskalapáccsal kicsit megütögetem, majd enyhén besózom, rozmaringgal meghintem. A hagymát karikákra vágom. Elkészítése: a kefirt tűzálló tálba öntöm, beleszórom a szerecsendiót, babérlevélport és a zúzott fokhagymát. Összekeverem. Beleteszem a húscsíkokat és rászórom a hagymakarikát. Előmelegített sütőben közepes hőfokon, fedetlenül sütöm 30 percig. Közben a zöldséget a tejjel pépesre turmixolom és ízlés szerint fűszerezem.