Csirkemell zöldségpürével
Hozzávalók
1 csirkemell (kb. 25 dkg csont és bÅ‘r nélkül) 1 pohár kefir 1 fej vöröshagyma Ãzlés szerint só rozmaring reszelt szerecsendió 1 gerezd fokhagyma késhegynyi babérlevélpor a zöldségpüréhez: 1-1 szál levesben fÅ‘tt sárgarépa petrezselyemgyökér kicsi karalábé 1 fej vöröshagyma 1 dl tej Ãzlés szerint só bors
a csirkemellet felcsÃkozom, húskalapáccsal kicsit megütögetem, majd enyhén besózom, rozmaringgal meghintem. A hagymát karikákra vágom.
ElkészÃtése: a kefirt tűzálló tálba öntöm, beleszórom a szerecsendiót, babérlevélport és a zúzott fokhagymát. Összekeverem. Beleteszem a húscsÃkokat és rászórom a hagymakarikát. ElÅ‘melegÃtett sütÅ‘ben közepes hÅ‘fokon, fedetlenül sütöm 30 percig. Közben a zöldséget a tejjel pépesre turmixolom és Ãzlés szerint fűszerezem.
|