Csirkemell burgonyával és zöldbabbal
Hozzávalók
(4)
3 közepes (75 dkg) burgonya l tojásfehérje 1/4 teáskanál chili por 2 paradicsom l teáskanál szárÃtott rozmaring 4 (70 dkg) csirkemellfilé (bÅ‘r nélkül) 20 dkg zöldbab 1 teáskanál citromlé l gerezd fokhagyma
A sütÅ‘t 200 fokra (gázsütÅ‘ 3. fokozat) elÅ‘melegÃtjük. A burgonyát alaposan megmossuk, és hasábokra vágjuk. SütÅ‘papÃrral kibélelünk egy tepsit.
ElkészÃtés: A tepsibe terÃtjük a burgonyát. A tojásfehérjét felverjük, és megkenjük vele a burgonyát. Megszórjuk a chilivel, Å‘rölt borssal, és a sütÅ‘ben kb. 40 percig sütjük. Közben a paradicsomot leforrázzuk, meghámozzuk, apróra vágjuk, és összekeverjük a rozmaringgal. A csirkét megmossuk, a burgonyára fektetjük. BeborÃtjuk a paradicsommasszával, és a burgonyával együtt még 20 percig sütjük tovább, illetve amÃg a csirke megpuhul és a burgonya aranybarnára sül. A burgonya teljes sütési ideje kb. l óra. ElkészÃtjük a zöldbabot: megtisztÃtjuk, kisebb darabokra vágjuk, és bÅ‘ sós vÃzben puhára fÅ‘zzük. Leszűrjük. SerpenyÅ‘ben összekeverjük a babot a citromlével, a fokhagymával, majd közepes lángon néhány percig pároljuk, amÃg az Ãzek összeérnek. A hús és a burgonya mellé kÃnáljuk.
ElkészÃtési idÅ‘: 30 perc.
|