Csirkemell burgonyával és zöldbabbal


Hozzávalók (4)


3 közepes (75 dkg) burgonya
l tojásfehérje
1/4 teáskanál chili por
2 paradicsom
l teáskanál szárított rozmaring
4 (70 dkg) csirkemellfilé (bőr nélkül)
20 dkg zöldbab
1 teáskanál citromlé
l gerezd fokhagyma

A sütőt 200 fokra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük. A burgonyát alaposan megmossuk, és hasábokra vágjuk. Sütőpapírral kibélelünk egy tepsit. Elkészítés: A tepsibe terítjük a burgonyát. A tojásfehérjét felverjük, és megkenjük vele a burgonyát. Megszórjuk a chilivel, őrölt borssal, és a sütőben kb. 40 percig sütjük. Közben a paradicsomot leforrázzuk, meghámozzuk, apróra vágjuk, és összekeverjük a rozmaringgal. A csirkét megmossuk, a burgonyára fektetjük. Beborítjuk a paradicsommasszával, és a burgonyával együtt még 20 percig sütjük tovább, illetve amíg a csirke megpuhul és a burgonya aranybarnára sül. A burgonya teljes sütési ideje kb. l óra. Elkészítjük a zöldbabot: megtisztítjuk, kisebb darabokra vágjuk, és bő sós vízben puhára főzzük. Leszűrjük. Serpenyőben összekeverjük a babot a citromlével, a fokhagymával, majd közepes lángon néhány percig pároljuk, amíg az ízek összeérnek. A hús és a burgonya mellé kínáljuk.


Elkészítési idő: 30 perc.