Cikória saláta almával és dióval
Hozzávalók
(4)
50 dkg cikória 2 alma 20 dkg dió 2 evőkanál citromlé 1 evőkanál borecet 3 evőkanál olaj
A cikória külsÅ‘ leveleit leszedjük, a többi részét folyó vÃz alatt gondosan megmossuk, majd felhasználásig hideg vÃzben tartjuk. Az almát meghámozzuk, kettévágjuk, kivesszük a magházát, majd vékony csÃkokra vágjuk, és citromlével megcsepegtetjük. Az ecethez hozzáöntjük az olajat, sózzuk, borsozzuk, és jól összekeverjük.
ElkészÃtés: A cikóriát lecsepegtetjük, szárazra töröljük, majd leveleire szedjük és kirakunk vele egylapos salátás tálat. Az almát rászórjuk a cikória tetejére és rárakjuk a diót. Megöntözzük a salátalével és azonnal tálaljuk.
|