Cikória saláta almával és dióval


Hozzávalók (4)


50 dkg cikória
2 alma
20 dkg dió
2 evőkanál citromlé
1 evőkanál borecet
3 evőkanál olaj

A cikória külső leveleit leszedjük, a többi részét folyó víz alatt gondosan megmossuk, majd felhasználásig hideg vízben tartjuk. Az almát meghámozzuk, kettévágjuk, kivesszük a magházát, majd vékony csíkokra vágjuk, és citromlével megcsepegtetjük. Az ecethez hozzáöntjük az olajat, sózzuk, borsozzuk, és jól összekeverjük. Elkészítés: A cikóriát lecsepegtetjük, szárazra töröljük, majd leveleire szedjük és kirakunk vele egylapos salátás tálat. Az almát rászórjuk a cikória tetejére és rárakjuk a diót. Megöntözzük a salátalével és azonnal tálaljuk.