Csirkehúsleves
Hozzávalók
(4)
1 egész csirke 1 csokor leveszöldség (sárgarépa, zöldséggyökér, hagyma, zeller) fél paprika 2 húsleveskocka
A csirkét megtisztÃtjuk, megmossuk. A zöldségeket meghámozzuk, megmossuk.
ElkészÃtés: A csirkét annyi vÃzben, ami ellepi, feltesszük fÅ‘ni. Amikor felforrt, leszedjük a habját. A levesbe tesszük a zöldségeket, a leveskockát, sóval, borssal ÃzesÃtjük, és lassú tűzön puhára fÅ‘zzük a húst és a zöldségeket (kb. 1 óra). A levesbÅ‘l kiemeljük a húst és a zöldségeket, a levet átszűrjük, tányérokba merjük, és a grÃzgaluskákat azonnal a levesbe tesszük. A húst és a zöldségeket külön kÃnáljuk.
ElkészÃtési idÅ‘: 30 perc.
|