Csirkegulyás
Hozzávalók
(4)
60 dkg csirkeaprólék
10 dkg sárgarépa
5 dkg petrezselyemgyökér 2 dkg zeller 2 dkg karalábé 5 dkg gomba 15 dkg kelkáposzta 20 dkg burgonya 2 dkg zöldpaprika 2 dkg paradicsom 2 dkg olaj 5 dkg vöröshagyma 5 g fűszerpaprika 1 gerezd fokhagyma 1 mokkáskanál köménymag 1 mokkáskanál majoránna
A húst megmossuk, kisebb darabokra vágjuk. Valamennyi zöld(ség)félét megtisztÃtjuk, kis kockára vágjuk.
ElkészÃtés: Az olajjal, hagymával, fűszerpaprikával pörköltalapot készÃtünk. Ebben átpirÃtjuk a csirkeaprólékot, a kis kockára vágott vegyes zöldséget és a vékony szeletekre vágott gombát. Felöntjük 2 liter meleg vÃzzel, sóval, köménymaggal, majoránnával és zúzott fokhagymával ÃzesÃtjük, és takaréklángon majdnem puhára fÅ‘zzük. Hozzáadjuk a megtisztÃtott, kockára vágott burgonyát, kelkáposztát, és készre fÅ‘zzük.
|