Csirkegulyás


Hozzávalók (4)


60 dkg csirkeaprólék

10 dkg sárgarépa

5 dkg petrezselyemgyökér
2 dkg zeller
2 dkg karalábé
5 dkg gomba
15 dkg kelkáposzta
20 dkg burgonya
2 dkg zöldpaprika
2 dkg paradicsom
2 dkg olaj
5 dkg vöröshagyma
5 g fűszerpaprika
1 gerezd fokhagyma
1 mokkáskanál köménymag
1 mokkáskanál majoránna




A húst megmossuk, kisebb darabokra vágjuk. Valamennyi zöld(ség)félét megtisztítjuk, kis kockára vágjuk. Elkészítés: Az olajjal, hagymával, fűszerpaprikával pörköltalapot készítünk. Ebben átpirítjuk a csirkeaprólékot, a kis kockára vágott vegyes zöldséget és a vékony szeletekre vágott gombát. Felöntjük 2 liter meleg vízzel, sóval, köménymaggal, majoránnával és zúzott fokhagymával ízesítjük, és takaréklángon majdnem puhára főzzük. Hozzáadjuk a megtisztított, kockára vágott burgonyát, kelkáposztát, és készre főzzük.