Birkapörkölt
Hozzávalók
1-1,5 kg birkahús 15 dkg zsÃr vagy olaj 3 fej vöröshagyma 2 zöldpaprika 1 paradicsom só pirospaprika cseresznyepaprika vörösbor
A húst megmossuk, a faggyús részt eltávolÃtjuk, majd felkockázzuk. A vöröshagymát felkockázzuk, és a zsÃron vagy olajon üvegesre pároljuk. Lehúzzuk a tűzrÅ‘l, megszórjuk pirospaprikával, beletesszük a felkockázott húst, összekeverjük, majd felöntjük kevés vÃzzel vagy Ãzlés szerint vörösborral, Ãzlés szerint megsózzuk. Hozzáadjuk a felkockázott paradicsomot és zöldpaprikát, esetleg egy kevés cseresznyepaprikát, és lassú tűzön fÅ‘zzük. Ha szükséges, az elpárolgott vizet pótoljuk. Sós vÃzben fÅ‘tt burgonyával tálaljuk.
|