Berni mártás (Béarnaise)
Hozzávalók
2 szem mogyoróhagyma 1 evőkanál ecet 3 tojássárgája 2 evőkanál mustár 25 dkg vaj
Meghámozzuk és összevágjuk a mogyoróhagymát. Az ecettel és kevés vÃzzel lábosba tesszük. Lassú tűzön addig fÅ‘zzük, amÃg a hagymák megpuhulnak és az összes folyadék el nem fÅ‘. A lábost hideg vÃzbe tesszük, és a masszához habverÅ‘vel, gyors keverés mellett hozzáadunk 3 tojássárgáját. Akkor jó, ha krémesedni kezd. Sózzuk, borsozzuk, hozzákeverjük a mustárt, apránként hozzáöntünk 25 dkg olvasztott vajat, és alaposan összekeverjük. Ha fel szeretnénk melegÃteni, gÅ‘zfürdÅ‘ben tegyük, hogy ki ne csapódjon!
|