Burgonyás saláta
Hozzávalók
6-8 szem burgonya 10-12 tojás 15 dkg párizsi 15 dkg gépsonka vagy más felvágott 1 fej vöröshagyma 1 nagy tejöl + 1 kicsi (esetleg majonéz is) 1 db paprika
A burgonyát sós vÃzben megfÅ‘zzük, a tojásokat keményre fÅ‘zzük. A kihűlt burgonyát, a tojást, a vöröshagymát felkarikázzuk. A felvágottakat kockázzuk fel kb 1 cm-re. Rétegezzük egy nagy tálba a hozzávalókat, burgonya, tojás, felvágott, hagyma, paprika. A burgonyát és a tojást mindig sózzuk kicsit meg. Burgonyával fejezzük be. Ha elfogyott a hozzávaló, a tejfölbe tegyünk egy kis sót vagy ételÃzesÃtÅ‘t. Aki szereti, majonézzel is felturbózhatja, és öntsük a salátára. Kicsit rázzuk le a tejfölt. Legalább 1 napig hagyjuk érlelÅ‘dni. Nagyon finom vacsoraétel.
|