Burgonyás saláta


Hozzávalók


6-8 szem burgonya
10-12 tojás
15 dkg párizsi
15 dkg gépsonka vagy más felvágott
1 fej vöröshagyma
1 nagy tejöl + 1 kicsi
(esetleg majonéz is)
1 db paprika

A burgonyát sós vízben megfőzzük, a tojásokat keményre főzzük. A kihűlt burgonyát, a tojást, a vöröshagymát felkarikázzuk. A felvágottakat kockázzuk fel kb 1 cm-re. Rétegezzük egy nagy tálba a hozzávalókat, burgonya, tojás, felvágott, hagyma, paprika. A burgonyát és a tojást mindig sózzuk kicsit meg. Burgonyával fejezzük be. Ha elfogyott a hozzávaló, a tejfölbe tegyünk egy kis sót vagy ételízesítőt. Aki szereti, majonézzel is felturbózhatja, és öntsük a salátára. Kicsit rázzuk le a tejfölt. Legalább 1 napig hagyjuk érlelődni. Nagyon finom vacsoraétel.