Burgonyaropogós tojással
Hozzávalók
8 db közepes nagyságú burgonya 25 dkg baconszalonna 1 fej hagyma só bors 1 evőkanál vaj 1 evőkanál napraforgóolaj 15 dkg ementáli sajt személyenként egy tojás
Az alaposan lesúrolt krumplit héjában fÅ‘zzük sós vÃzben húsz percig. Hámozzuk meg, szárÃtsuk és hűtsük, majd reszeljük le, vagy vágjuk éles késsel vékony csÃkokra. TeflonserpenyÅ‘ben süssük ki a csÃkokra vágott húsos szalonnát. Adjuk hozzá a felszeletelt, vékony csÃkokra vágott hagymát és pirÃtsuk együtt öt percig. Keverjük össze a lereszelt burgonyát a szalonnás hagymával, sózzuk és borsozzuk Ãzlés szerint. Az olajat és a vajat forrósÃtsuk meg nagy serpenyÅ‘ben. Tegyük bele a keveréket szétterÃtve, falapáttal elegyengetve kerek formára. Ha aranybarnára sült az alja, szórjuk rá a reszelt sajtot. Addig süssük, mÃg a sajt elolvad. Azonnal tálaljuk párolt spenóttal, és buggyantott tojással vagy tükörtojással.
|