Burgonyalepény snidlingmártással
Hozzávalók
(4)
1 kg lisztes burgonya 2 fej vöröshagyma 1 alma 1 evÅ‘kanál citromlé 3 tojás 6 evÅ‘kanál liszt 1 csipet szerecsendió 125 ml olaj A snidlingmártáshoz: 1 dl tejszÃn 2,5 dl tejföl 2 csokor snidling
A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, és finomra lereszeljük. Szitába tesszük, és lecsepegtetjük. A lecsepegÅ‘ levet felfogjuk, és pár percig állni hagyjuk, amÃg a keményÃtÅ‘ leül az aljára. A hagymát megtisztÃtjuk, szintén apróra reszeljük. Az almát meghámozzuk, megmossuk négybe vágjuk, magházát kiemeljük, húsát szintén lereszeljük, és a citromlével elkeverjük.
ElkészÃtés: A burgonyalérÅ‘l leöntjük a vizet, a visszamaradt keményÃtÅ‘t elkeverjük az almával, a hagymával és a burgonyával. Hozzáadjuk a tojásokat, a lisztet, sóval, borssal, szerecsendióval ÃzesÃtjük.
A mártáshoz: A tejszÃnt félkemény habbá verjük. Simára keverjük a tejfölt, és beleforgatjuk a habot. A snidlinget megmossuk, lerázzuk, konyhai ollóval apró darabkákra vágjuk, és a habba vágjuk. Sóval, borssal fűszerezzük.
Kevés olajat forrósÃtunk egy serpenyÅ‘ben, két evÅ‘kanál segÃtségével 1-1 halmot rakunk a serpenyÅ‘be, és kanálháttal ellaposÃtjuk. Mindkét oldalát aranyszÃnűre sütjük. Szükség esetén öntünk még olajat a serpenyÅ‘be. A snidlingmártással azonnal tálaljuk.
ElkészÃtési idÅ‘: 45 perc.
|