Burgonyakrokett
Hozzávalók
1 kg burgonya 2 dkg margarin 1 dl olaj 2 tojás 1 kávéskanál só 1 evőkanál liszt 2 evőkanál zsemlemorzsa fél szem szerecsendió reszelve
A burgonyát jól megmossuk, lehéjazzuk, kockára vágjuk, és puhára fÅ‘zzük. Amikor megfÅ‘tt, leszűrjük, forrón passzÃrozzuk vagy turmixoljuk, belekeverjük a tojássárgáját, sózzuk, hozzáadjuk a törött borsot és a szerecsendiót. PanÃrozzuk a lisztben, a tojásfehérjében és a zsemlemorzsában. Az öt cm hosszú, két cm átmérÅ‘jű alakra formált kroketteket lapátkanál segÃtségével forró olajba tesszük, másfél perc múlva megforgatjuk, hogy minden oldaluk ropogósra süljön. Tálaláskor személyenként négy krokettet kÃnálunk köretként.
|