Burgonyakrokett


Hozzávalók


1 kg burgonya
2 dkg margarin
1 dl olaj
2 tojás
1 kávéskanál só
1 evőkanál liszt
2 evőkanál zsemlemorzsa
fél szem szerecsendió reszelve




A burgonyát jól megmossuk, lehéjazzuk, kockára vágjuk, és puhára főzzük. Amikor megfőtt, leszűrjük, forrón passzírozzuk vagy turmixoljuk, belekeverjük a tojássárgáját, sózzuk, hozzáadjuk a törött borsot és a szerecsendiót. Panírozzuk a lisztben, a tojásfehérjében és a zsemlemorzsában. Az öt cm hosszú, két cm átmérőjű alakra formált kroketteket lapátkanál segítségével forró olajba tesszük, másfél perc múlva megforgatjuk, hogy minden oldaluk ropogósra süljön. Tálaláskor személyenként négy krokettet kínálunk köretként.