Békacomb provanszi módon
Hozzávalók
12 db békacomb (mélyhűtött) 1/8 l világos sör só bors liszt 3 evőkanál olaj 2 evőkanál vaj 1 fej vöröshagyma 3 gerezd fokhagyma 1 csokor petrezselyemzöld 1 citrom leve
A békacombokat 2-4 óra hosszára a sörben állni hagyjuk. Utána lecsepegtetjük, borsozzuk, sózzuk és lisztbe mártjuk. Az olajat a vajjal felforrósitjuk, a békacombokat szép aranysárgára sütjük mindkét oldalukról, majd meleg helyre tesszük. A sütÅ‘zsiradékba beletesszük az apróra vágott vöröshagymát, a vékony szeletekre vágott fokhagymával és az összevegdosott petrezselyemzölddel. 1 percig pirÃtjuk, majd visszatesszük a békacombokat, és párszor megforgatjuk. Mikor kész, citromlével meglocsoljuk.
Italajánlat: fehérbor.
|