Békacomb provanszi módon


Hozzávalók


12 db békacomb (mélyhűtött)
1/8 l világos sör
só
bors
liszt
3 evőkanál olaj
2 evőkanál vaj
1 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
1 csokor petrezselyemzöld
1 citrom leve

A békacombokat 2-4 óra hosszára a sörben állni hagyjuk. Utána lecsepegtetjük, borsozzuk, sózzuk és lisztbe mártjuk. Az olajat a vajjal felforrósitjuk, a békacombokat szép aranysárgára sütjük mindkét oldalukról, majd meleg helyre tesszük. A sütőzsiradékba beletesszük az apróra vágott vöröshagymát, a vékony szeletekre vágott fokhagymával és az összevegdosott petrezselyemzölddel. 1 percig pirítjuk, majd visszatesszük a békacombokat, és párszor megforgatjuk. Mikor kész, citromlével meglocsoljuk.



Italajánlat: fehérbor.