Béarni szósz
Hozzávalók
2 pohár száraz fehérbor fél pohár fehérborecet 15 dkg lágy vaj 3 tojás sárgája 1 evÅ‘kanál vÃz 1 kanál felaprÃtott vöröshagyma 2 kávéskanál tárkony 1 kávéskanál citromlé
Öntsük egy lábasba a bort, az ecetet, adjuk hozzá a hagymát és a tárkonyt. Lassú tűznél fÅ‘zzük addig, amÃg kb. a folyadék egynegyede elpárolog. Szűrjük le. A tojások sárgáját és egy kanál vizet keverjünk össze, majd adjuk hozzá a boros szószt. GÅ‘z fölözz, folyamatos kevergetés mellett fÅ‘zzük sűrűre, majd keverjük bele a lágy vajat. Sózzuk, borsozzuk, ÃzesÃtsük a citromlével- Langyosan tálaljuk sültekhez, halakhoz.
|