Bazsalikomos tészta spárgával
Hozzávalók
(4)
50 dkg zöld spárga (vagy 1 kg fehér) 1 csokor bazsalikom 3 dkg tisztÃtott pisztácia 1 evÅ‘kanál ételÃzesÃtÅ‘ 25 dkg széles metélt tészta A hollandi mártáshoz: 4 tojássárgája 2 dl tejszÃn 15 dkg vaj 1 evÅ‘kanál citromlé
A spárgát megmossuk, fás végeit levágjuk, a spárgát kisebb darabokra vágjuk. A bazsalikomot leöblÃtjük, leveleit apróra vágjuk. A pisztáciát összevagdaljuk.
ElkészÃtés: A spárgát sós vÃzben kb. 8 perc alatt puhára fÅ‘zzük. Leszűrjük, a fÅ‘zÅ‘levet felfogjuk. A spárgát megszórjuk az ételÃzesÃtÅ‘vel. Vizet forralunk a tésztafÅ‘zéshez. A tésztát a csomagon olvasható utasÃtás szerint kifÅ‘zzük, leszűrjük, lecsepegtetjük. ElkészÃtjük a hollandi mártást. (Lásd a pulykanyársnál.) Belekeverjük a bazsalikomot és a pisztáciát. A tésztát összeforgatjuk a hollandi mártással és a spárgával, ha kell kevés spárga fÅ‘zÅ‘lével lazÃtjuk, és kÃnáljuk.
ElkészÃtési idÅ‘: 45 perc.
|