Burgonyakrémleves húsgombócokkal
Hozzávalók
1/2 kg brugonya 1 pohár tejföl 30 dkg darált sertéshús 1 tojás 1 fej vöröshagyma olaj bazsalikom oregano pirospaprika só bors liszt
A vöröshagymát apróra vágva kevés olajon megpirÃtom. A meghámozott, felvagdalt krumplit a hagymára teszem, vÃzzel bÅ‘ven felöntöm. Sóval, pici pirospaprikával ÃzesÃtem, és puhára fÅ‘zöm.
Közben a darált húst összekeverem a tojással, borssal, sóval, pirospaprikával, oreganóval és bazsalikommal ÃzesÃtem.
A megfÅ‘tt krumplit összepasszÃrozom, és a tejföllel behabarom.
A húsból kicsi gombócokat formálok, és a forrásban lévő krumplilevesbe rakva megfőzöm.
|