Szőlős ravioli


Hozzávalók


1 adag (3 evőkanál
porcukorral és 1 zacskó
vaníliás cukorral
édesített) raviolitészta
a töltelékhez:
20 dkg szőlő
4 evőkanál konyak
3 evőkanál porcukor
5 dkg babapiskóta
4 evőkanál darált
mandula
a mártáshoz:
10 dkg darált mandula
3 evőkanál porcukor
1,5 dl tej
a tálaláshoz:
fehér és piros szőlő-
szemek
szeletelt mandula

A tésztát az alaptésztánál leírt módon elkészítjük, édesítjük. A töltelékhez a szőlőszemeket félbevágjuk - a nagyobb magokat kikaparhatjuk belőlük -, és a konyakkal meglocsolva 30 percig állni hagyjuk. Ezután a cukorral, az össze-morzsolt piskótával és darált mandulával elkeverve a raviolitésztácskákba töltjük, majd kifőzzük. A mártáshoz a mandulát és a cukrot a tejbe szórjuk, felforraljuk és 5-10 percig főzzük. Ha kell, közben a tejet pótoljuk. Az így kapott vékony mártást a végén átszűrjük, és a raviolikat ezzel leöntve, a szőlőszemekkel és a mandulaszeletkékkel díszítve tálaljuk.



Italajánlat: félédes fehérbor Tokaji hárslevelû '99.

Jótanács: - A megtöltött raviolit fõzés nélkül mélyhûthetjük, 1-2 hónapig eláll. Felhasználáskor a tésztát fagyott állapotban dobjuk a forró vízbe..