Szőlős ravioli
Hozzávalók
1 adag (3 evÅ‘kanál porcukorral és 1 zacskó vanÃliás cukorral édesÃtett) raviolitészta a töltelékhez: 20 dkg szÅ‘lÅ‘ 4 evÅ‘kanál konyak 3 evÅ‘kanál porcukor 5 dkg babapiskóta 4 evÅ‘kanál darált mandula a mártáshoz: 10 dkg darált mandula 3 evÅ‘kanál porcukor 1,5 dl tej a tálaláshoz: fehér és piros szÅ‘lÅ‘- szemek szeletelt mandula
A tésztát az alaptésztánál leÃrt módon elkészÃtjük, édesÃtjük. A töltelékhez a szÅ‘lÅ‘szemeket félbevágjuk - a nagyobb magokat kikaparhatjuk belÅ‘lük -, és a konyakkal meglocsolva 30 percig állni hagyjuk.
Ezután a cukorral, az össze-morzsolt piskótával és darált mandulával elkeverve a raviolitésztácskákba töltjük, majd kifÅ‘zzük. A mártáshoz a mandulát és a cukrot a tejbe szórjuk, felforraljuk és 5-10 percig fÅ‘zzük. Ha kell, közben a tejet pótoljuk. Az Ãgy kapott vékony mártást a végén átszűrjük, és a raviolikat ezzel leöntve, a szÅ‘lÅ‘szemekkel és a mandulaszeletkékkel dÃszÃtve tálaljuk.
Italajánlat: félédes fehérbor Tokaji hárslevelû '99.
Jótanács: - A megtöltött raviolit fõzés nélkül mélyhûthetjük, 1-2 hónapig eláll. Felhasználáskor a tésztát fagyott állapotban dobjuk a forró vÃzbe..
|