Bundás kenyér másként
Hozzávalók
4 körbevágott szelet kenyér (kb. 40 dkg) 5 dkg reszelt sajt 2 tojás 1 dl tej 2 evÅ‘kanál olaj 1 teáskanál ételÃzesÃtÅ‘ 1 gerezd fokhagyma Ãzlés szerint törött bors és Å‘rölt szerecsendió-virág a tepsihez 2 evÅ‘kanál olaj
a sütÅ‘t közepes lángra kapcsolom. A kenyérszeleteket félbevágom, Ãgy összesen 8 darab lesz. A sütÅ‘lemezt beolajozom. Mély tálban a tojást a tejjel habosra verem, belekeverem a fűszereket és a zúzott fokhagymát.
ElkészÃtése: minden darab kenyeret belemártok a fűszeres tojásba, majd egymás után addig mártogatom, amÃg el nem fogy a tojás. Ezután a kikent sütÅ‘lemezre teszem a nedves kenyereket, szorosan egymás mellé. A már forró sütÅ‘be tolom, és addig sütöm, amÃg szép pirosas-barna nem lesz a tetejük. Még tűzforrón meghintem reszelt sajttal és azonnal tálalom. Saláta vagy savanyúság illik hozzá.
|