Ravioli alaptészta


Hozzávalók


25 dkg finomliszt
2 tojás
2-3 evőkanál víz
1 kiskanál olaj
csipetnyi só
a tészta nyújtásához:
liszt

A tésztához valókat összegyúrjuk, de még könnyebb, ha a robotgép dagasztójával dolgozzuk ki. Ha a tészta túl keményre sikeredne, egy kevés langyos vízzel lazíthatjuk. Ezután szobahőmérsékleten legalább fél órán át pihentetjük. Be- lisztezett gyúródeszkán késfok vastagságúra nyújtjuk, majd a felét simára felvert tojással megkenjük. Erre a felére - egymástól 7-8 centi távolságra - a töltelékből kis halmokat rakunk, majd a tészta másik felét ráhajtjuk. Derelyevágóval vagy cakkos szélű kiszúróval úgy vágjuk fel, hogy minden darab közepére jusson töltelék. A kis tésztatáskák széleit jól összenyomkodjuk, nehogy tartalmuk főzés közben kifolyjon. Liszttel megszórt konyharuhára rakva addig hagyjuk őket szikkadni, amíg egy fazékban sós vizet forralunk. Ebben a raviolikat 8-10 percig főzzük, majd leszűrjük és alaposan lecsöpögtetjük.


Elkészítési idő: 30 perc + 30 perc pihentetés + kifõzés.