Ravioli alaptészta
Hozzávalók
25 dkg finomliszt 2 tojás 2-3 evÅ‘kanál vÃz 1 kiskanál olaj csipetnyi só a tészta nyújtásához: liszt
A tésztához valókat összegyúrjuk, de még könnyebb, ha a robotgép dagasztójával dolgozzuk ki. Ha a tészta túl keményre sikeredne, egy kevés langyos vÃzzel lazÃthatjuk. Ezután szobahÅ‘mérsékleten legalább fél órán át pihentetjük. Be-
lisztezett gyúródeszkán késfok vastagságúra nyújtjuk, majd a felét simára felvert tojással megkenjük. Erre a felére - egymástól 7-8 centi távolságra - a töltelékbÅ‘l kis halmokat rakunk, majd a tészta másik felét ráhajtjuk. Derelyevágóval vagy cakkos szélű kiszúróval úgy vágjuk fel, hogy minden darab közepére jusson töltelék. A kis tésztatáskák széleit jól összenyomkodjuk, nehogy tartalmuk fÅ‘zés közben kifolyjon. Liszttel megszórt konyharuhára rakva addig hagyjuk Å‘ket szikkadni, amÃg egy fazékban sós vizet forralunk. Ebben a raviolikat 8-10 percig fÅ‘zzük, majd leszűrjük és alaposan lecsöpögtetjük.
ElkészÃtési idÅ‘: 30 perc + 30 perc pihentetés + kifõzés.
|