Brokkolikrémleves mandulával
Hozzávalók
1 tasak (kb. 50 dkg) mélyhűtött brokkoli 2 nagyobb burgonya 1 közepes fej vöröshagyma 4 gerezd fokhagyma 3 evÅ‘kanál margarin 1 dl fÅ‘zÅ‘tejszÃn 2 zöldségleves kocka só Å‘rölt bors Å‘rölt szerecsendió majoranna zsálya 10 dkg durvára vágott mandula 4 szelet kenyér
A brokkolit kiolvasztjuk - ha szükséges - , rózsáira szedjük. A vöröshagymát apró kockákra, a fokhagymát durvára vágjuk. A burgonyát megmossuk, megtisztÃtjuk és apróra felkockázzuk. Egy nagyobb fazékban megolvasztjuk a margarint és beleszórjuk a hagymát, fokhagymát. 1 perc párolás után (a hagymának nem szabad megpirulnia!) belekeverjük a brokkolit is, majd gyakran megkeverve kb. 5 percig pároljuk. Ezután felengedjük 8 dl vÃzzel, beledobjuk a 2 leveskockát és a felkockázott burgonyát, Ãzlés szerint sózzuk, borsozzuk, csipetnyi szerecsendióval, késhegynyi majorannával és zsályával fűszerezzük. FedÅ‘ alatt addig fÅ‘zzük, amÃg a hozzávalók puhára fÅ‘nek. Közben a kenyeret és a mandulát megpirÃtjuk, a kenyeret felkockázzuk. Mikor a leves megfÅ‘tt, levesszük a tűzrÅ‘l, és merülÅ‘mixerrel simára turmixoljuk. A tejszÃnt hozzákeverve még egyszer felforraljuk a levest. Forrón, a pirÃtott mandulával és a kenyérkockákkal megszórva tálaljuk.
|