Boros káposzta
Hozzávalók
fél kg darált sertéshús egy csésze rizs 1-2 tojás töltelékfűszerek: paprika só kömény bors ÃzesÃtÅ‘ fűszerek: mustármag szemes bors kb. 7dl fehér bor nagy fej káposzta fél fej vöröshagyma kb. 25-30 dkg nyers füstölt tarja vagy comb kb. 20dkg füstölt szalonna
ElÅ‘készÃtés:
-darált hús+tojás+töltelékfűszerek+rizs+hagyma=hagyományos töl-
töttkáposzta töltelék
-laskára vágjuk a káposztát /nem reszeljük, hanem késsel faragjuk!/
-felkockázzuk a szalonnát és a füstölt húst
ÖsszeállÃtás:
-bekapcsoljuk a tűzhelyet, rátesszük a KUKTAFAZEKAT
-beleszórjuk a szalonnát, majd a füstölt húst
-rádobjuk a káposzta 70 százalékát
-fűszerezzük a szemes borssal, sóval és bőven mustármaggal, kevés paprikával
-összekeverjük
-rátesszük a töltelékeket szépen körben /nekem10-12 gombóc szokott kijönni/
-majd a maradék 30 százalék káposzta következik-alaposan megtömhetjük a kuktát,mert össze fog esni, itt már csak körbeszórjuk a fűszerekkel
-ráöntjük a bort
-rátesszük a kuktafedelet, és sÃpolástól kb. 20 percig kis lángon fÅ‘zzük
-a kihűlt kuktát megbontva óvatosan kiemeljük a töltelékeket és összevegyÃtjük
az alsó és a felső káposztaréteget
-bő tejföllel tálaljuk
|