Boros káposzta


Hozzávalók


fél kg darált sertéshús
egy csésze rizs
1-2 tojás
töltelékfűszerek:
paprika
só
kömény
bors
ízesítő fűszerek:
mustármag
szemes bors
kb. 7dl fehér bor
nagy fej káposzta
fél fej vöröshagyma
kb. 25-30 dkg nyers füstölt tarja vagy comb
kb. 20dkg füstölt szalonna




Előkészítés: -darált hús+tojás+töltelékfűszerek+rizs+hagyma=hagyományos töl- töttkáposzta töltelék -laskára vágjuk a káposztát /nem reszeljük, hanem késsel faragjuk!/ -felkockázzuk a szalonnát és a füstölt húst Összeállítás: -bekapcsoljuk a tűzhelyet, rátesszük a KUKTAFAZEKAT -beleszórjuk a szalonnát, majd a füstölt húst -rádobjuk a káposzta 70 százalékát -fűszerezzük a szemes borssal, sóval és bőven mustármaggal, kevés paprikával -összekeverjük -rátesszük a töltelékeket szépen körben /nekem10-12 gombóc szokott kijönni/ -majd a maradék 30 százalék káposzta következik-alaposan megtömhetjük a kuktát,mert össze fog esni, itt már csak körbeszórjuk a fűszerekkel -ráöntjük a bort -rátesszük a kuktafedelet, és sípolástól kb. 20 percig kis lángon főzzük -a kihűlt kuktát megbontva óvatosan kiemeljük a töltelékeket és összevegyítjük az alsó és a felső káposztaréteget -bő tejföllel tálaljuk