Lenmagos padlizsántorta fokhagymás joghurttal
Hozzávalók
(8 szelet)
a tésztához: 25 dkg liszt 3 dkg lenmag 2 tojássárgája 20 dkg Rama margarin, só a sütéshez: olaj
a tetejére: 4 kisebb padlizsán 2 tojás 1 dl tej 1 evÅ‘kanál búzakeményÃtÅ‘ 1 kiskanál fokhagymás só Å‘rölt bors a fokhagymás joghurthoz: 3 dl joghurt fél fej fokhagyma csipetnyi só és cukor
A lisztet a lenmaggal, a tojások sárgájával, a margarinnal és csipetnyi sóval összegyúrjuk, majd fóliába csomagolva legalább fél órán át hűvös helyen pihentetjük. Ezalatt a padlizsánokat - miután végeiket levágtuk - kisujjnyi karikákra szeljük, megsózzuk, majd egymás után, forró olajon mindkét oldalukat megpirÃtjuk. A tésztát 2-3 milliméter vastagra nyújtjuk, és kibélelünk vele egy kivajazott tortaformát. A padlizsánkarikákat elrendezzük benne. A tojásokat a tejjel meg a búzakeményÃtÅ‘vel simára keverjük, fokhagymás sóval és Å‘rölt borssal ÃzesÃtjük, majd a padlizsánra öntjük.
A maradék tésztából peremet sodrunk, tetejét tejjel megkenjük és elÅ‘melegÃtett sütÅ‘ben 180 °C-on 30-35 perc alatt megsütjük. Közben a joghurtot az összezúzott fokhagymával elkeverjük, pici cukorral és sóval ÃzesÃtjük, majd behűtjük. A padlizsántorta mellé kÃnáljuk.
ElkészÃtési idÅ‘: 1 óra 30 perc.
Egy adag: 1831 kcal / 438 kJ.
Italajánlat: Villányi chardonnay barrique '99.
|