Bakonyi csirkecomb
Hozzávalók
(4)
4 csirkecomb 1 nagy fej hagyma 25 dkg sampinyon gomba 1 zöldpaprika 4 evőkanál olaj 2 evőkanál liszt 1 kávéskanál pirospaprika 1 evőkanál paradicsompüré 1 dl száraz fehérbor 2+1 dl tejföl
A csirkecombokat leöblÃtjük, lecsepegtetjük, bedörzsöljük sóval és borssal. A hagymát meghámozzuk, és finomra vágjuk. A gombát megtisztÃtjuk, nem túl vékonyan felszeleteljük. A zöldpaprikát leöblÃtjük, kicsumázzuk, és felkarikázzuk.
ElkészÃtés: Nagyobb-mélyebb serpenyÅ‘ben felforrósÃtjuk az olajat. A csirkecombokat megszórjuk liszttel, és mindkét oldalukon hirtelen megkapatjuk az olajban, majd kiszedjük a serpenyÅ‘bÅ‘l. A zsiradékban megfonnyasztjuk a hagymát, lehúzzuk a tűzrÅ‘l, elkeverjük a pirospaprikával és a paradicsompürével, rádobjuk a gombát és a zöldpaprikát, aztán felöntjük fél dl vÃzzel és a borral. Jól összeforraljuk, majd beletesszük a húst, és fedÅ‘ alatt, olykor megrázogatva puhára pároljuk. A csirkecombokat kissé félrehúzzuk az edényben, a mártásban elkeverünk 2 dl tejfölt, Ãzlés szerint utánasózzuk, borsozzuk, majd összeforraljuk. Tetejét megöntözzük 1 dl tejföllel, és forrón tálaljuk. Vágott snidlinggel vagy petrezselyemmel dÃszÃtjük.
ElkészÃtési idÅ‘: 35 perc.
|