Bakonyi csirkecomb


Hozzávalók (4)


4 csirkecomb
1 nagy fej hagyma
25 dkg sampinyon gomba
1 zöldpaprika
4 evőkanál olaj
2 evőkanál liszt
1 kávéskanál pirospaprika
1 evőkanál paradicsompüré
1 dl száraz fehérbor
2+1 dl tejföl

A csirkecombokat leöblítjük, lecsepegtetjük, bedörzsöljük sóval és borssal. A hagymát meghámozzuk, és finomra vágjuk. A gombát megtisztítjuk, nem túl vékonyan felszeleteljük. A zöldpaprikát leöblítjük, kicsumázzuk, és felkarikázzuk. Elkészítés: Nagyobb-mélyebb serpenyőben felforrósítjuk az olajat. A csirkecombokat megszórjuk liszttel, és mindkét oldalukon hirtelen megkapatjuk az olajban, majd kiszedjük a serpenyőből. A zsiradékban megfonnyasztjuk a hagymát, lehúzzuk a tűzről, elkeverjük a pirospaprikával és a paradicsompürével, rádobjuk a gombát és a zöldpaprikát, aztán felöntjük fél dl vízzel és a borral. Jól összeforraljuk, majd beletesszük a húst, és fedő alatt, olykor megrázogatva puhára pároljuk. A csirkecombokat kissé félrehúzzuk az edényben, a mártásban elkeverünk 2 dl tejfölt, ízlés szerint utánasózzuk, borsozzuk, majd összeforraljuk. Tetejét megöntözzük 1 dl tejföllel, és forrón tálaljuk. Vágott snidlinggel vagy petrezselyemmel díszítjük.


Elkészítési idő: 35 perc.