Borjúlábszár narancsmártásban
Hozzávalók
4 szelet borjúlábszár (csonttal együtt) 1 narancs 1 fej vöröshagyma 2 gerezd fokhagyma 1 közepes sárgarépa 3 evőkanál olaj 2 evőkanál citromlé 4 szegfűbors 1 babérlevél 1 dl fehérbor 1 húsleveskocka 1 evőkanál vágott petrezselyem
A borjúlábszárat már a boltban a hentessel felszeleteltetjük, otthon vastagon bedörzsöljük Å‘rölt borssal. A narancsot forró vÃzben megmossuk, vékonyan meghámozzuk, a héját apróra vágjuk. Meghámozzuk a hagymát, a fokhagymát. A hagymát lereszeljük, a fokhagymát összenyomjuk. A sárgarépát megtisztÃtjuk, megmossuk, lereszeljük. 2 evÅ‘kanál olajat összekeverünk a reszelt hagymával, a fokhagymával, a sárgarépával, a citromlével, a narancs héjával és levével meg a szegfűborssal. Az elÅ‘készÃtett húst beletesszük ebbe a pácba, mellédobjuk a babérlevelet, és másnapig hűtÅ‘szekrénybe tesszük.
ElkészÃtés: Másnap kivesszük a húst a páclébÅ‘l, a ráragadt zöldségeket lekaparjuk, félretesszük. SerpenyÅ‘ben 1 evÅ‘kanál olajat forrósÃtunk, a szeleteket hirtelen átsütjük, sóval, borssal ÃzesÃtjük, felöntjük a páclével, és lefedve kb. 1,5 órán át pároljuk. Amikor megpuhult a hús, kivesszük, tálra tesszük, és melegen tartjuk. A serpenyÅ‘ben visszamaradt lébÅ‘l kidobjuk a babérlevelet, belemorzsoljuk a húsleveskockát, a pácoláshoz használt zöldségekkel felforraljuk, majd ha kissé kihűlt, összeturmixoljuk. A hús mellé tesszük, petrezselyemmel megszórva tálaljuk.
ElkészÃtési idÅ‘: 30 perc.
|