Itáliai padlizsános tészta


Hozzávalók


40 dkg valamilyen olasz
tészta (például rigatoni,
de lehet honi szarvacska
vagy rövid csőtészta is)

1-1 nagy piros, sárga
és zöld húsú paprika
2 zsenge padlizsán
(kb. 30 dkg)
5-6 evőkanál olívaolaj
4 gerezd fokhagyma
fél mokkáskanál őrölt
fekete bors
2-3 ágacska friss
kakukkfű
2 evőkanál lecsöpögtetett
konzerv kapribogyó

A tésztát a már jól ismert módon, lobogva forró, enyhén sós vízben kifőzzük, majd leszűrve lecsöpögtetjük. Közben a paprikákat kicsumázzuk, a padlizsánok mindkét végét levágjuk, és az így előkészített zöldségeket apróra (ez nem tévedés, tessék csak megnézni a képen) vágjuk. Együtt a megforrósított olajra dobjuk, a zúzott fokhagymával fűszerezzük, és kevergetve 3 percig pirítjuk. Ezután kissé megsózzuk, megborsozzuk, a finomra vágott kakukkfüvet és a kapribogyót hozzáadjuk. Végül a tésztát beleforgatjuk, és már tálaljuk is.


Elkészítési idő: 25 perc.
Egy adag: 2182 kcal / 522 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor Neszmélyi chardonnay 2000.