Bableves Szentesné módra
Hozzávalók
1/2 kg sertés comb 25 dkg gomba 1 db sárgarépa 1 db petrezselyem 1 kis darab zeller 25 dkg puha bab (LehetÅ‘leg nagy szemű. Ha száraz babból készÃtjük, akkor elözÅ‘ este áztassuk be!) 1 fej vöröshagyma 1 gerezd fokhagyma 1 kanál Å‘rÅ‘lt paprika 2 kanál olaj tárkony levél babérlevél só bors 1 mokkáskanál tárkonyos ecet 1 db füstölt hús Ãzű leveskocka, 1 pohár tejföl, 1 kanál liszt
A reszelt vöröshagymát és a gombát olajon megpirÃtjuk, majd hozzáadjuk a kockákra vágott húst. Ha a hús kifehéredett, hozzáadunk 1 kanál Å‘rÅ‘lt paprikát, összekeverjük, és kb. 1,5 l vÃzzel az egészet felengedjük. Ezután beletesszük a babot, a kockákra vágott sárgarépát, petrezselymet és a zellert. Végül hozzáadjuk a fűszereket.(babérlevelet, tárkonyt,sót, borsot, füstölt leves kockát). Ha megfÅ‘tt, tejfellel behabarjuk és tárkonyos ecettel Ãzestjük. Csipetkével dúsÃthatjuk.
|