Bableves Szentesné módra


Hozzávalók


1/2 kg sertés comb
25 dkg gomba
1 db sárgarépa
1 db petrezselyem
1 kis darab zeller
25 dkg puha bab (Lehetőleg nagy szemű. Ha száraz babból készítjük, akkor elöző este áztassuk be!)
1 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 kanál őrőlt paprika
2 kanál olaj
tárkony levél
babérlevél
só
bors
1 mokkáskanál tárkonyos ecet
1 db füstölt hús ízű leveskocka,
1 pohár tejföl,
1 kanál liszt




A reszelt vöröshagymát és a gombát olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a kockákra vágott húst. Ha a hús kifehéredett, hozzáadunk 1 kanál őrőlt paprikát, összekeverjük, és kb. 1,5 l vízzel az egészet felengedjük. Ezután beletesszük a babot, a kockákra vágott sárgarépát, petrezselymet és a zellert. Végül hozzáadjuk a fűszereket.(babérlevelet, tárkonyt,sót, borsot, füstölt leves kockát). Ha megfőtt, tejfellel behabarjuk és tárkonyos ecettel ízestjük. Csipetkével dúsíthatjuk.