Babgulyás másképp
Hozzávalók
50 dkg friss sertéshús (lehet comb, lapocka) 50 dkg füstölt hús (tetszés szerinti, lehet csontos is) 30 dkg szárazbab 1 nagy fej hagyma, 3 gerezd fokhagyma olaj só piros fűszerpaprika 1-2 db hegyes erÅ‘s zöldpaprika 1 fehér édespaprika 1 paradicsom kevés ételÃzesÃtÅ‘ 1 tojás 1-2 evÅ‘kanál liszt
A babot és a füstölt húst elÅ‘zÅ‘ este külön vÃzbe beáztatjuk.
Az olajon az apróra vágott hagymát és a friss édespaprikát megfonnyasztjuk, félrehúzzuk a tűzrÅ‘l, beleszórjuk a piros fűszerpaprikát, borsot, ételÃzesÃtÅ‘t, feldarabolt paradicsomot, a kipréselt fokhagymát, kicsit felengedjük, egy kicsit újra fÅ‘zzük (igazi jó pörköltalap lesz), és beletesszük az elÅ‘zÅ‘ este megáztatott babot és a kockákra vágott füstölt húst. A sózással vigyázzunk, mert a füstölthús sós. Annyi vizet kell ráönteni, hogy ellepje. Félpuhára fÅ‘zzük, ezután kerül bele a kockára vágott friss hús, tovább fÅ‘zzük. Amikor kész, vÃzzel felengedjük, újra átfÅ‘zzük, hogy ne legyen túl sok leve.
A tojásból és a lisztbÅ‘l kemény tésztát készÃtünk és elcsipkedjük, vagy aki ezt nem akarja, nokedli keménységű tésztát készÃtsen és ezt szaggassa bele.
A hegyes erőspaprikát karikákra vágjuk és tálaláskor a gulyásra szórjuk.
|