Bolognai spagetti
Hozzávalók
40 dkg spagetti 4 dkg parmezán vagy azt helyettesÃtÅ‘ más reszelt sajt A mártáshoz: 1 fej hagyma 1 sárgarépa kevés zeller zöldje 1 húsleveskocka 1 evÅ‘kanál olaj 5 dkg húsos szalonna 25 dkg darált marhahús 7 dkg paradicsompüré 1 babérlevél só bors cukor
A hagymát, a sárgarépát megtisztÃtjuk, felaprÃtjuk, a zeller zöldjét finomra vágjuk, a leveskockát feloldjuk három deciliter forró vÃzben. FelhevÃtjük az olajat, aranysárgára pirÃtjuk benne a zöldséget, hozzáadjuk a paradicsompürét, a babérlevelet, a húslevest, a darált marhahúst, megsózzuk-borsozzuk, megszórjuk csipetnyi cukorral, és idÅ‘nként megkeverve harminc-negyven percig pároljuk.
A spagettifÅ‘zés olasz módja: marokra fogva beleengedjük a végét a forró vÃzbe, s ahogy megpuhul, fokozatosan utánaengedünk, mindaddig, amÃg a csomó vége belecsúszik a vÃzbe anélkül, hogy eltörne. Leszűrjük, s lehetÅ‘leg mindenkinek a tányérjába külön tálaljuk, Ãgy a húsos mártást ráöntve, reszelt sajttal megszórva szebben mutat és jobban Ãzlik.
|