Bográcsgulyás
Hozzávalók
1 kg marhalábszár 1 kg burgonya 15 dkg vöröshagyma (makói fehér) 5 dkg Å‘rölt pirospaprika só Ãzlés szerint 1,6-2 l vÃz
A vöröshagymát apróra vágva a bogrács aljára szórom. A húst megtisztÃtva (inakat benne hagyva, némi faggyút és a hártyákat is meghagyva) kb. 2x2 cm-es kockákra vágom, és a hagymára teszem. Felöntöm a vÃzzel, és erÅ‘s tűzön fÅ‘zni kezdem. Ha felforrt, hozzáadom a sót és a paprika felét. A habot nem szabad leszedni! IdÅ‘vel szépen letisztul. Egyenletes tűzön fÅ‘zöm, amÃg a hús majdnem puha. Ekkor hozzáadom a hámozott, egyforma hasábokra vágott burgonyát. Ennek fÅ‘zési ideje kb. 20 perc. Az utolsó percekben hozzáadom a paprika másik felét. EttÅ‘l lesz szebb szÃne.
|