Babapiskótás tiramisu
Hozzávalók
1 narancs leve 2 evÅ‘kanál kesernyés narancslekvár 25 dkg mascarpone 75 dkg krémtúró (alacsony zsÃrtartalmú) 2 csomag vanÃliás cukor 3 evÅ‘kanál porcukor 20 dkg babapiskóta 4 evÅ‘kanál narancslikÅ‘r 2 narancs 2 dkg pisztácia
Elkeverjük a narancslevet a lekvárral, felfÅ‘zzük, és hagyjuk kihűlni. A mascarponét összekeverjük a krémtúróval, a vanÃliás cukorral és a porcukorral. Egy téglalap alakú tepsibe körberakjuk a babapiskóta felét. Elosztjuk rajta a lekvár és a likÅ‘r felét, majd rásimÃtjuk a mascarponekrém felét. Rátesszük a piskóta másik részét, meglocsoljuk a maradék lekvárral és likÅ‘rrel, majd jön a krém másik fele. Éjszakára a hűtÅ‘be tesszük. Meghámozzuk a narancsot olyan vastagon, hogy a fehér héját is eltávolÃtsuk róla. Vékony szeletekre vágjuk, és elosztjuk a tiramisu tetején. A pisztáciát finomra daráljuk, majd a sütemény tetejére szórjuk.
|