Aszalt szilvával töltött csirkemell
Hozzávalók
2 csirkemellfilé 1 kis üveg vörösboros aszalt szilva 1 tojás 3-4 evőkanál liszt 1dl tej 2 szem összetört szegfűszeg 1 evőkanál sós mogyoró vagy mandula só őrölt fehérbors olaj a sütéshez
A csirkemelleket elfelezzük, hogy 4 darabot kapjunk. Kissé kiveregetjük, ügyelve arra, hogy ne szakadjon el, és tölthetÅ‘ legyen. Az aszalt szilvát leszűrjük, kimagozzuk, és a mag helyére egy-egy szem sós mogyorót vagy mandulát teszünk. Egy éles, hegyes késsel felszúrjuk a csirkemelleket, majd mindegyikbe pár szem töltött szilvát teszünk. A hús nyÃlását hústűvel, fogpiszkálóval vagy hurkapálca-darabkával megtűzzük, hogy a szilva ne essen ki belÅ‘le. A tojást jól felverjük, sózzuk, megfűszerezzük a tört szegfűszeggel, a borssal, majd 1 dl vörösboros szilvalével és annyi liszttel keverjük össze, hogy palacsintatészta sűrűségű masszát kapjunk. A töltött húsdarabokat elÅ‘ször jól megsózzuk, azután lisztbe, majd a palacsintatésztába mártjuk, és bÅ‘, forró olajban, takaréklángon világosbarnára sütjük. Párolt vadrizs illik hozzá.
|