Almás saláta


Hozzávalók (4)


50 dkg (új)burgonya
4 alma
10 dkg eidami sajt
1 csomó újhagyma
1 gerezd fokhagyma
2 dl húslé (kockából)
3 evőkanál fehérborecet
fél teáskanál cukor
1 evőkanál mustár
1 evőkanál morzsolt majoránna
8 evőkanál olaj
3 evőkanál pirított hántolt napraforgómag




A krumplit megmossuk, héjában puhára főzzük, lehűtjük és meghámozzuk. Az almát meghámozzuk, magházát eltávolítjuk, és a húsát kockára vágjuk. Az eidami sajtot csíkokra vágjuk, az újhagymát pedig vékonyan felkarikázzuk. A fokhagymát megtisztítjuk, fokhagymapréssel átnyomjuk. Elkészítés: A burgonyát felszeleteljük, és megöntözzük a forró húslével. Az ecetet, a cukrot, a mustárt, a majoránnát jól összekeverjük, sóval és borssal ízesítjük. Ezután belekeverjük az olajat, végül a fokhagymát is az öntethez adjuk. A krumplit az almával, az újhagymával és a sajttal összekeverjük. Az öntetet óvatosan hozzákeverjük. A salátát kis ideig állni hagyjuk, majd pirított napraforgóval díszítjük. Megszórhatjuk apróra vágott zsázsával is.