Almás saláta
Hozzávalók
(4)
50 dkg (új)burgonya 4 alma 10 dkg eidami sajt 1 csomó újhagyma 1 gerezd fokhagyma 2 dl húslé (kockából) 3 evÅ‘kanál fehérborecet fél teáskanál cukor 1 evÅ‘kanál mustár 1 evÅ‘kanál morzsolt majoránna 8 evÅ‘kanál olaj 3 evÅ‘kanál pirÃtott hántolt napraforgómag
A krumplit megmossuk, héjában puhára fÅ‘zzük, lehűtjük és meghámozzuk. Az almát meghámozzuk, magházát eltávolÃtjuk, és a húsát kockára vágjuk. Az eidami sajtot csÃkokra vágjuk, az újhagymát pedig vékonyan felkarikázzuk. A fokhagymát megtisztÃtjuk, fokhagymapréssel átnyomjuk.
ElkészÃtés: A burgonyát felszeleteljük, és megöntözzük a forró húslével. Az ecetet, a cukrot, a mustárt, a majoránnát jól összekeverjük, sóval és borssal ÃzesÃtjük. Ezután belekeverjük az olajat, végül a fokhagymát is az öntethez adjuk. A krumplit az almával, az újhagymával és a sajttal összekeverjük. Az öntetet óvatosan hozzákeverjük. A salátát kis ideig állni hagyjuk, majd pirÃtott napraforgóval dÃszÃtjük. Megszórhatjuk apróra vágott zsázsával is.
|