Almás palacsinta
Hozzávalók
6 tojás 6 evőkanál finom kristálycukor 6 evőkanál liszt 1 teáskanál sütőpor 2 közepes savanyú alma 1 teáskanál fahéj
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük. A sárgájához adjuk a cukrot, majd habosra keverjük robotgép segÃtségével. Beleszorjuk a liszt 3/4-ét és a sütöport, jól összekeverjük, majd lazÃtás céljából egy kevés habot adunk még hozzá, végül pedig a megmaradt lisztet a fahéjjal, majd hozzákeverjük a többi habot is. Óvatosan, nehogy összetörjük! Az almákat meghámozzuk, kicsumázzuk, és apróbb kockára vágjuk. Felét hozzádjuk a tésztához. SütÅ‘papÃrral kibélelt tepsibe öntjük, és a tetejére szórjuk a többi almát. SütÅ‘be toljuk, és 180° -on készre sütjük.
|