Almás csirke
Hozzávalók
1 (kb. 1,2 kg-os) csirke só Å‘rölt bors 8 dkg vaj vagy margarin 3 dl tejszÃn fél húsleveskocka 1 kiskanál szójamártás 1 maroknyi dióbél 2-3 evÅ‘kanál almabor 3 alma 1 csokor metélÅ‘hagyma vagy petrezselyem
A csirkét 6-8 darabba vágjuk. Sóval, borssal bedörzsöljük és lábasban a fele vajon fehéredésig sütjük. Ezután lefedjük és idÅ‘nként megkeverve saját levében kb. 30 percig hagyjuk párolódni. Ekkor a tejszÃnt ráöntjük, a húsleveskockát belemorzsoljuk és a darált diót is hozzáadjuk. A borral meglocsoljuk, és most már csak néhány percig hagyjuk a tűzön (ameddig a hús teljesen meg nem puhul). Az almákat meghámozzuk, magházukat almafúróval kivájjuk és húsukat karikákra vágjuk. A maradék vajon rázogatva kissé megpároljuk és a csirkét erre szedjük.
ElkészÃtési idÅ‘: 55 perc.
Egy adag: 671 kcal / 2805 kJ.
|