Almás csirke


Hozzávalók


1 (kb. 1,2 kg-os) csirke
só
őrölt bors
8 dkg vaj vagy margarin
3 dl tejszín
fél húsleveskocka
1 kiskanál szójamártás
1 maroknyi dióbél
2-3 evőkanál almabor
3 alma
1 csokor metélőhagyma vagy petrezselyem




A csirkét 6-8 darabba vágjuk. Sóval, borssal bedörzsöljük és lábasban a fele vajon fehéredésig sütjük. Ezután lefedjük és időnként megkeverve saját levében kb. 30 percig hagyjuk párolódni. Ekkor a tejszínt ráöntjük, a húsleveskockát belemorzsoljuk és a darált diót is hozzáadjuk. A borral meglocsoljuk, és most már csak néhány percig hagyjuk a tűzön (ameddig a hús teljesen meg nem puhul). Az almákat meghámozzuk, magházukat almafúróval kivájjuk és húsukat karikákra vágjuk. A maradék vajon rázogatva kissé megpároljuk és a csirkét erre szedjük.


Elkészítési idő: 55 perc.
Egy adag: 671 kcal / 2805 kJ.